تن درست نیوز

پایگاه خبری تندرست نیوز

۱۴ مطلب در آبان ۱۳۹۶ ثبت شده است

وزیر بهداشت در جمع خبرنگاران: درگیر حواشی وزارت علوم نشوید

وزیر بهداشت گفت: بحث‌های زیادی که در مورد ادغام آموزش وجود دارد، بحث‌های انحرافی است.
درگیر حواشی وزارت علوم نشوید



به گزارش خبرنگار تندرست نیوز، سید حسن هاشمی در حاشیه نشست معاونین آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کل کشور در جمع خبرنگاران، گفت: آموزش باعث پیشرفت و توسعه همه جوامع می‌شود و هیچ انسانی نمی‌تواند از آن غافل باشد.

وی با بیان این‌که امروز هیچ نیازی به اعزام بیمار به خارج از کشور نداریم، افزود: دانشگاه‌ها باید به نحوی پیش بروند که باعث سربلندی کشور شوند. باید به سمتی حرکت کنیم که محصولاتى که حاصل نیرو انسانی متخصص است بتواند رفاه مردم شود و عزت‌شان را فراهم کند. نظام آموزش پزشکی کشور که ۴ درصد کل را تشکیل می‌دهند، ۳۰ درصد علم را تولید می‌کنند.

هاشمی درباره مطالبی که در زمینه ادغام آموزش پزشکی و آموزش عالی مطرح می‌شود، بیان کرد: بحث‌های زیادی که در مورد ادغام آموزش وجود دارد، بحث‌های انحرافی است؛ چون در سیاست کلی نظام سلامت و آموزش تعریف شده است. وزارت علوم مشکلاتی در حوزه خودشان دارند که می‌خواهند فرافکنی کنند.

وزیر بهداشت ادامه داد: اصل موضوع، خروجی دانشگاه‌هاست که باید در خدمت مردم باشند و در راستای پیشرفت کشور عمل کنند.

هاشمی در خصوص تفکیک مراکز آموزشی و درمانی نیز گفت: متاسفانه به دلیل عدم توجه به زیرساخت‌ها در طول ۴۰ سال گذشته، افزایش جمعیت و طول عمر به بالای ۷۵ سال و پیشرفت علم، بیمارستان‌ها توسعه پیدا نکرد و بیمارستان‌های آموزشی به مراکز درمانی تبدیل شدند. ضرورت دارد مجلس و دولت و بخش خصوصی مراکزی را برای آموزش اختصاص دهند. این اتفاق نیاز به توجه و زمان دارد.

وی افزود: اگر از بودجه حرف بزنم می‌گویند همش دنبال پول است. باید آگاهی و آموزش پیشرفت کند و در سیاست‌گذرای‌ها در اولویت باشد تا جایگاه آن در بودجه ریزی کشور حفظ شود. ما یک صدم بودجه‌ای را که در دنیا به آموزش و پژوهش اختصاص مى دهند، به این موضوع اختصاص می‌دهیم.

هاشمی در پایان گفت: دولت در این چهار سال کمکی نکرده و توسعه‌ها با همت شخصی و هزینه شخصی افراد رقم خورده است.



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
تندرست نیوز

درمان در پیچ و تاب دی‌ان‌ای

رییس پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی، گفت: اگر افراد مختلف دچار یک سرطان خاص باشند، درمان در مورد این افراد بر اساس زمینه ژنتیکی و تفاوت‌های ژنتیکی این افراد کاملا متفاوت است.
درمان در پیچ و تاب دی‌ان‌ای

به گزارش تندرست نیوز، کیوان مجیدزاده با بیان این‌که امروزه در دنیا مهم‌ترین بحث در درمان سرطان بحث پزشکی شخص محور است، گفت: اگر افراد مختلف دچار یک سرطان خاص باشند، درمان در مورد این افراد بر اساس زمینه ژنتیکی و تفاوت‌های ژنتیکی این افراد کاملا متفاوت است.

وی افزود: به عنوان مثال اگر 10 نفر مبتلا به یک نوع سرطان پستان باشند، درمان این افراد بر اساس پزشکی شخصی متفاوت است.

مجیدزاده با اشاره به این‌که رویکرد کنونی پزشکی رایج کاملا متفاوت و درمان آن برای یک نوع بیماری برای تمام افراد یکسان است، بیان کرد: دنیا به این سمت می‌رود که درمان‌ها، شخصی سازی شود و این شخصی سازی بر اساس زمینه‌های ژنتیکی هر فرد و این‌که زمینه‌های ژنتیکی با افراد دیگر ممکن است تفاوت داشته باشد، تعیین می‌شود.

رییس پژوهشکده معتمد در پایان گفت: بر اساس مطالعات متعددی که در دنیا به خصوص در مورد بیومارکرها در حال انجام است و همچنین با کمک متخصصین بیوانفورماتیک، نرم افزارهایی در حال توسعه است که با استفاده از این نرم افزارها می‌شود اولویت‌های درمانی را در مورد هر فرد بیمار به صورت کاملا جداگانه مشخص کرد.



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
تندرست نیوز

همکاری اصحاب رسانه در ارتقای فرهنگ تجویز و مصرف آنتی بیوتیک‌ها

مدیرکل دفتر ارزیابی و کنترل تجویز و مصرف کالاهای سلامت سازمان غذا و دارو اشاره به نام‌گذاری 13 تا 19 نوامبر 2017 به نام هفته جهانی آگاه سازی آنتی بیوتیک از فعالیت‌های گسترده اطلاع رسانی و فرهنگ سازی ضرورت یا عدم ضرورت آشنایی با نحوه صحیح کاربرد این داروها با همکاری اصحاب رسانه خبر داد.
همکاری اصحاب رسانه در ارتقای فرهنگ تجویز و مصرف آنتی بیوتیک‌ها



به گزارش تندرست نیوز، مهرناز خیراندیش با بیان این‌که آمار تجویز و فروش داروهای آنتی بیوتیک همه دنیا را از بروز مقاومت میکروبی از سویی و کاهش تولید داروهای آنتی میکروبیال جدید دچار نگرانی کرده به اهمیت پرداختن به مقوله مصرف منطقی و مسئولانه آنتی بیوتیک‌ها اشاره کرد.

خیراندیش بیان کرد: تجویز و مصرف نابه‌جای آنتی بیوتیک‌ها از جمله مهم‌ترین مشکلات نظام دارو و درمان بسیاری از کشورها از جمله کشور ما محسوب می‌شود.

وی با اشاره به نام‌گذاری 13 تا 19 نوامبر 2017 مصادف با 22 تا 28 آبان به نام هفته جهانی آگاه سازی آنتی بیوتیک از سوی سازمان جهانی بهداشت، اظهار کرد: از آن‌جا که متاسفانه بخش قابل توجهی از مردم، چندان به ضرورت یا عدم ضرورت تجویز آنتی بیوتیک‌ها و نحوه صحیح کاربرد این داروها آشنا نیستند با همکاری روابط عمومی سازمان می‌خواهیم در هفته‌ای که به طور خاص به این موضوع اختصاص یافته فعالیت‌های گسترده‌ای را در راستای اطلاع رسانی و فرهنگ سازی این مقوله مهم اجرا کنیم.

خیراندیش گفت: همکاری اصحاب رسانه به ویژه رسانه ملی تاثیر به سزایی در آگاه سازی مردم و  ارتقای فرهنگ تجویز و مصرف و سلامت مردم خواهد بود.

وی در پایان بیان کرد: کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو سازمان غذا و دارو با پشتوانه فنی بسیار گسترده و عمیق خود آماده همکاری کامل برای ارائه آموزش‌های مصرف منطقی آنتی بیوتیک است.







۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
تندرست نیوز

بیماران یا پزشکان بگویند اثربخشی دارو اثبات نشده، قابل قبول نیست

سخنگوی وزارت بهداشت در زمینه اثربخشی داروهای تولید داخل گفت: بسیاری از بیماری‌ها عوارض خاصی دارند. کدام دارو وجود دارد که در مورد بیماری خاصی پاسخ‌گویی صد در صدی دارد و هیچ عارضه‌ای ندارد.
بیماران یا پزشکان بگویند اثربخشی دارو اثبات نشده، قابل قبول نیست


به گزارش خبرنگار تندرست نیوز، ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی با حضور خبرنگاران درباره مشکلات ریزگردها و آلودگی هوا گفت: مشکل ریزگردها از ده سال پیش تاکنون وجود دارد و منشا گوناگونی دارند. آن‌چه خطرناک است ذرات با قطر ۲.۵ میکرون و پایین‌تر است. آلاینده‌های دیگر هوا در حدود چندین سال گذشته در اکثر استان‌ها کنترل شده است، اما ذرات معلق که هم منشا داخل شهرها و هم مجاور شهرها و هم داخل اقلیم و خارج کشور را دارند طی سال‌های گذشته با تغییرات آب و هوا و نوع مصرف کالاهای ساختمانی و کارخانه‌ها تغییر کرده است.

وی افزود: امسال از آبان ماه درگیر این موضوع شدیم. آلودگی هوا یکی از عوامل خطرناک سلامت در جهان شناخته شده است. دو رویکرد در این زمینه وجود دارد. اول وظیفه حکومت است که از تعاملات با کشورهای دیگر را در بر می‌گیرد و سیاست‌های توسعه جنگل‌ها و کنترل مراتع و غیره. موضوع دیگر وظیفه مردم است. در شهرهای بزرگ هنوز خودروها در حال اضافه شدن است و معمولا هم این خودروها تک سرنشین هستند. این خودروها منشا آلودگی هستند. حتی درجه حرارت منازل ما نیز نسبت به کشورهای سردسیر بالاتر است و سوخت بیشتری مصرف و آلودگی هم ایجاد می‌شود. در این زمینه نیازمند عزم ملی هستیم تا موضوع به صورت ریشه‌ای حل شود. نقش وزارت بهداشت نیز آگاهی‌سازی و مذاکره با ذینفعان است. قسمت بعدی نیز پایش است که بتوانیم عوارض را کنترل و بررسی کنیم.

حریرچی در زمینه قیمت داروها نیز بیان کرد: در خصوص قیمت داروها با پارادوکسی از نیروهای دو جانبه روبه‌رو هستیم. اصل این است که هزینه دارو برای مردم باید به حداقل ممکن برسد. دارو و ملزومات مصرفی پزشکی ۲۵.۹ درصد سبد هزینه خانوار در حوزه سلامت را تشکیل می‌دهد.

وی افزود: برای کنترل این موضوع دو نقش می‌توان ایفا کرد. اول کنترل قیمت و دوم جبران هزینه‌های بیشتر توسط بیمه و برخی سیاست‌های زمینه‌ای. از طرف دیگر اکثر داروها و حدود ۷۰ درصد بازار مصرفی را تولیدکنندگان داخلی تامین می‌کنند. تولیدکننده هم می‌خواهد قیمت دارو را بالا ببرد. ظرفیت موجود صنایع دارویی ما بیش از مصرف داخل است و موضوع دیگر این است که نتوانستیم جای خوبی در زمینه صادرات دارو پیدا کنیم.

قائم مقام وزیر بهداشت با بیان این‌که صنعت دارو با ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت در حال کار است، گفت: هم باید از صنعت دارو در راستای اقتصاد مقاومتی و هم از جیب مردم باید دفاع کنیم. بهترین کار این است که نقش بیمه‌ها را در این زمینه افزایش بدهیم.

وی ادامه داد: در اکثر کشورهای اروپایی داروهای بدون نسخه را به دلیل ایجاد هزینه‌های زیاد برای خانوار، از لیست بیمه خارج می‌کنند که اخیرا در کشور ما نیز شورای عالی بیمه در خصوص برخی داروها این کار را انجام داده است.

حریرچی اظهار کرد: در قانون برنامه ششم توسعه ضرورت استفاده از داروهای ژنریک تصویب شده است. این قانون باید اجرا شود. اگر دارویی تولید داخل دارد و کیفیت آن مورد تایید است، آیا مجاز هستیم مشابه خارجی را وارد کنیم؟ آن‌چه مجلس تصویب کرده در جهت حمایت از تولید داخلی دارو است.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری در زمینه اثربخشی داروهای تولید داخل بیان کرد: بسیاری از بیماری‌ها عوارض خاصی دارند. کدام دارو وجود دارد که در مورد بیماری خاصی پاسخ‌گویی صد در صدی دارد و هیچ عارضه‌ای ندارد. هر دارویی که به بازار وارد می‌شود حداقل این است که مطالعه دو سو کور تصادفی برای آن انجام می‌شود. اگر دارو بر اساس این مطالعات میزان کیفیت و استاندارد و تاثیر لازم را داشته باشد وارد بازار می‌شود. اگر چنین مطالعه‌ای انجام شده، نظرات قبول می‌شود، اما اگر بیماران یا پزشکان بگویند اثربخشی دارو اثبات نشده، قابل قبول نیست.



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
تندرست نیوز

همه مردم برای اهدای عضو رضایت دهند

رییس واحد فراهم‌آوری اعضای بیمارستان مسیح دانشوری گفت: ظرفیت سال گذشته کشور از لحاظ اهدای عضو یک چهارم پتانسیل بوده است و در صورتی به موفقیت نهایی می‌رسد که تمام مردم برای اهدای عضو رضایت دهند تا هیچ بیماری در لیست انتظار به دلیل نرسیدن عضو مورد نیاز فوت نکند.
همه مردم برای اهدای عضو رضایت دهند

به گزارش تندرست نیوز، فرحناز صادق‌بیگی با بیان این‌که اهدای عضو اهدای زندگی به بیماران نیازمند به پیوند عضو است، گفت: در کشور ٣٠ هزار نفر در لیست انتظار پیوند هستند که روزانه ١٠ نفر آنان به دلیل نرسیدن عضو پیوندی فوت می‌کنند و این در حالی‌ست که فقط ٢٥ درصد موارد فوت به علت مرگ مغزی به اهدای عضو می‌رسند.

وی افزود: هر مورد مرگ مغزی می‌تواند با اهدای یک قلب، یک کبد، دو کلیه، یک ریه، لوزالمعده و روده‌ها جان ۸ بیمار را نجات دهد و با اهدای بیش از ۵۰ بافت مانند قرنیه، دریچه قلب و استخوان سبب بینایی و بازتوانی بیماران نیازمند شود.

رییس واحد فراهم‌آوری اعضای بیمارستان مسیح دانشوری با بیان این‌که اعضای نجات‌بخش موارد مرگ مغزی گنج‌های حیات‌بخشی هستند که با عدم رضایت خانواده‌ها به زیر خاک می‌روند و نابود می‌شوند، ادامه داد: ظرفیت سال گذشته کشور از لحاظ اهدای عضو یک چهارم پتانسیل بوده است و در صورتی به موفقیت نهایی می‌رسد که تمام مردم برای اهدای عضو رضایت دهند تا هیچ بیماری در لیست انتظار به دلیل نرسیدن عضو مورد نیاز فوت نکند.

صادق‌بیگی با اشاره به این‌که واحد فراهم‌آوری عضو بیمارستان مسیح دانشوری تقریبا یک چهارم عضو کشور را برای پیوند فراهم می‌کند، عنوان کرد: دولت یازدهم و دوازدهم پشتیبانی بهتری در امر اهدای عضو داشته است، اما درحال حاضر کمبودهای تجهیزاتی برای انتقال هوایی جهت انتقال اعضای پیوندی به ویژه قلب و ریه که مدت زمان کوتاه‌تری را می‌طلبد، وجود دارد.






۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
تندرست نیوز

ساز «زیبایی» با دندان‌های درشت و سفید کوک نمی‌شود

استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از گرایش جوانان به داشتن دندان‌های درشت و سفید خبر داد و گفت: متاسفانه قشر جوان ما بدون داشتن آگاهی به سمت زیبایی دندان گرویده‌اند.
ساز زیبایی با دندان‌های درشت و سفید کوک نمی‌شود

به گزارش تندرست نیوز، شیلا امامیه در حاشیه برپایی هفدهمین کنگره انجمن متخصصین ترمیمی و زیبایی ایران، گفت: متاسفانه قشر جوان ما بدون توجه به این‌که انجام کار زیبایی هم می‌تواند عوارضی در پی داشته باشد، به دنبال انجام آن روی دندان خود هستند.

وی با بیان این مطلب که می‌توان مشکلات زیبایی دندان‌ها را تا حدودی با ارتودنسی و سایر راهکارها حل کرد، افزود: گرایش جوانان به دندان‌های درشت و سفید با اصول زیبایی مطابقت ندارد.

به گفته امامیه، علت گرایش به داشتن دندان‌های درشت و سفید در بین جوانان جامعه تنها بر اساس مد روز و بدون آگاهی صورت می‌گیرد.

وی بر ضرورت فرهنگ‌سازی در امر زیبایی تاکید کرد و ادامه داد: انجام کارهای زیبایی بر روی دندان‌ها بدون توجه به مشکلاتی که دندان‌ها دارند، می‌تواند در آینده سلامت دندان‌های آن‌ها را با عوارضی همراه کند.

امامیه همچنین از ورود دندانپزشکان عمومی به حوزه ترمیمی و تخصصی بدون گذراندن دوره‌های تخصصی انتقاد کرد و گفت: یکی از مشکلات جامعه در انجام کارهای زیبایی بر روی دندان‌ها این است که نمی‌دانند به سراغ چه کسی بروند.

علیرضا بروزی‌نیت متخصص ترمیمی و زیبایی نیز با عنوان این مطلب که گرایش به زیبایی در جامعه رو به افزایش است، افزود: خیلی از همکاران دندانپزشک عمومی از تخصص لازم برای کارهای ترمیمی و زیبایی برخوردار نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: درآمدهای زیاد ناشی از کارهای زیبایی باعث شده که خیلی از دندانپزشکان عمومی موضوع زیبایی را بر درمان ترجیح دهند.

وی با انتقاد به این‌که برخی از همکاران دندانپزشک مردم را به کارهای زیبایی بر روی دندان‌ها تشویق می‌کنند، گفت: کارهای زیبایی با کمترین هزینه بیشترین درآمد را به دنبال دارد که همین امر باعث شده پزشکان عمومی به انجام کارهای ترمیمی و زیبایی روی بیاورند و درمان‌های اصلی مورد غفلت قرار گیرد.



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
تندرست نیوز

افراد چاق غربالگری می‌شوند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این‌که قبل از طرح تحول سلامت در سیستم بهداشتی کارشناس تغذیه نبود، گفت: در حال حاضر هزار و ۳۰۰ کارشناس تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت جذب شده است.
افراد چاق غربالگری می‌شوند

به گزارش تندرست نیوز، زهرا عبداللهی در خصوص علت اضافه وزن در همه گروه‌های سنی گفت: براساس شواهد موجود، مشکلات تغذیه‌ای نظیر مصرف بیش از حد قند، نمک و چربی‌ها و از سویی کاهش مصرف سبزی، میوه و موادغذایی که حاوی فیبر هستند، باعث شده است که مشکل اضافه وزن و چاقی در تمام گروه‌های سنی و حتی در کودکان زیر ۵ سال در کشور شیوع فراوانی داشته باشد.

وی ادامه داد: از جمله برنامه‌هایی که در کشور برای اصلاح الگوی تغذیه مردم و در نهایت کاهش و پیشگیری از چاقی درنظر داریم، یک سری برنامه در قالب طرح تحول سلامت است که در شبکه‌های بهداشتی و درمانی کشور در حال انجام است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به جزئیات این برنامه‌ها، تصریح کرد: برنامه‌ها به این صورت است که مردم به پایگاه‌های سلامت مراجعه می‌کنند و از لحاظ الگوی غذایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و افرادی که الگوی غذایی‌شان اشکال دارد یا افرادی که اضافه وزن داشته و چاق هستند، غربالگری می‌شوند و توسط کارشناس سلامت، پزشک و در نهایت کارشناس تغذیه، خدمات را دریافت می‌کنند که این خدمات به صورت آموزش و مشاوره تغذیه است.

عبداللهی بیان کرد: قبل از طرح تحول سلامت در سیستم بهداشتی کارشناس تغذیه وجود نداشت، اما در حال حاضر هزار و ۳۰۰ کارشناس تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت جذب شده است.

وی ادامه داد: سند ملی تغذیه و امنیت غذایی که کلیات آن به تصویب شورای عالی سلامت رسید و بعد در دستور کار استان‌ها قرار گرفت، ارزشیابی و مشخص شد، ظرف سه سال اخیر حدود ۵۰ درصد اهداف سند محقق شده که این موضوع توفیق بزرگی است.




۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
تندرست نیوز

توزیع بیش از 2 هزار تخت ویژه در بیمارستان‌های منتخب کشور

مدیرکل دفتر توسعه منابع فیزیکی و امور عمرانی وزارت بهداشت، گفت: در طرح توسعه تخت‌های ویژه 2 هزار و 438 تخت ویژه به تفکیک شهرستان‌ها و در قالب بیمارستان‌های منتخب در کشور توزیع شد.
توزیع بیش از 2 هزار تخت ویژه در بیمارستان‌های منتخب کشور

به گزارش تندرست نیوز، امیر ساکی در خصوص وضعیت تخت‌های ویژه در بیمارستان‌ها، گفت: از ابتدای سال 1394 و همزمان با ابلاغ طرح تحول نظام سلامت، طرح توسعه تخت‌های ویژه با نظر معاونت درمان وزارت بهداشت متناسب با نیازسنجی درمانی کشور و با هدف رفع کمبودهای موجود در زمینه تخت‌های ویژه و کاهش صف انتظار بیماران برای دریافت خدمات درمانی، در دستور کار این وزارت‌خانه قرار گرفت.

ساکی افزود: در این طرح 2 هزار و 438 تخت ویژه به تفکیک شهرستان‌ها و در قالب بیمارستان‌های منتخب در کشور توزیع شد. از این میزان هزار و 471 تخت مراقبت ویژه آی‌سی‌یو، 723 تخت مراقبت ویژه نوزادان NICU و 244 تخت مراقبت ویژه کودکان PICU بوده که طی دو سال گذشته تجهیز و به بهره‌برداری رسیده است.




۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
تندرست نیوز

جاده طرح تحول دوربرگردان ندارد

حریرچی درباره آخرین وضعیت مطالبات نظام سلامت از سازمان‌های بیمه‌گر، گفت: ما بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان از مجموع سازمان‌های بیمه‌گر مطالبه داریم اما وزارت بهداشت اعلام می‌کند که راه بازگشت ناپذیر تحول ادامه دارد

به گزارش تندرست نیوز، ایرج حریرچی در نشست خبری سخنگو در خصوص سواد سلامت، گفت: سواد سلامت یکی از مهمترین ابزارهایی است که به مردم می‌آموزد چگونه از خود مراقبت کنند، در کنار آن سواد رسانه‌ای نیز اهمیت زیادی دارد.

وی بیان کرد: رسانه‌ها نباید به حوزه سلامت با دید سیاسی و این‌که کدام جناح یا دولت سر کار قرار دارد یا ندارد، نگاه کنند. سلامت از سیاست بسیار تاثیرپذیر است و در سال‌های اخیر در کشورهای مدعی دموکراسی بر انتخابات نیز تاثیرگذار بوده است. در حوزه بهداشت و پیشگیری نیز از رسانه‌ها درخواست می‌کنیم سیاسی، گزینشی و سوگیرانه عمل نکنند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به گسترش فضای مجازی و تاثیرگذاری آن بر زندگی مردم تصریح کرد: مراجعه به فضای مجازی که امروز به صورت تفریحی و سرگرمی انجام می‌شود نباید جایگزین مطالعه برنامه‌ریزی شده شود. ما مایل هستیم رسانه‌های مختلف سواد سلامت را جزو اهداف خود قرار دهند، زیرا رسانه و دسترسی به آن عامل محسوب و شاخص تحول است.

وی در خصوص آخرین وضعیت اعتبارات این وزارتخانه و بدهی دولت به آن، ادامه داد: در حوزه آموزش، پژوهش و دانشجویی عمده منابع از طرف دولت تخصیص پیدا می‌کند و قسمتی از آن نیز از سفارش کارفرما و حق ثبت نام دانشجویان دریافت می‌شود به همین دلیل مشکلات اعتباری آموزش و پژوهش مشابه مشکلات عمومی دولت و سایر وزارتخانه‌ها است.

سخنگوی وزارت بهداشت، عنوان کرد: اعتبارات حوزه بهداشت و درمان نیز از طریق ارائه خدمات با تعرفه مصوب به دست می‌آید. قسمت عمده بودجه در این زمینه از سازمان‌های بیمه‌گر دریافت می‌شود. در دوره‌های قبل هیچ مسئولی نبوده است که بگوید از مردم پول نقدی بگیرید تا دچار هزینه‌های کمرشکن شوند، اما اعتباری که سازمان ‌های بیمه‌گر در ازای خدمت انجام شده باید تخصیص می‌دادند یا با تاخیر زیاد پرداخت می‌شد یا پرداخت نمی‌شد.

وی ادامه داد: به همین دلیل مسئولان به این نتیجه می‌رسیدند که بیمارستان‌های دولتی به فعالیت خود ادامه دهند، اما پول آن از مردم گرفته شود. بعد از طرح تحول نظام سلامت خط قرمزی ایجاد شد که تخطی از آن به معنای نوعی سرپیچی واضح و غیرقابل بخشش است. این خط قرمز پرداختی غیر از فرانشیز قانونی مصوب در بیمارستان‌ها است. در حال حاضر هزینه‌کرد سازمان‌های بیمه‌گر و دولت در این زمینه افزایش یافته است و ما مدعی هستیم تمام هزینه‌های سلامت در سال اول طرح تحول نسبت به سال‌های قبل آن افزایش معناداری نداشته و حتی کاهش یافته است.

حریرچی با اشاره به این‌که قبلا مجموع نقش بیمه‌ها و دولت در حوزه سلامت ۳۵ تا ۴۰ درصد هزینه‌ها بود اما بعد از اجرای طرح تحول به ۵۳ درصد افزایش پیدا کرده است، گفت: لازمه این افزایش، کاهش پرداختی از جیب مردم بوده است. از طرفی دیگر وابستگی بیمارستان‌ها به درآمد بیمه‌ای افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر مشکلات ما در بودجه عمومی دولتی به جز تاخیر جدی در پرداخت هدفمندی یارانه‌ها مشابه سایر دستگاه‌های دولتی است.

اقدامات پیشگیرانه در دور اول اجرای طرح تحول عمیق‌تر از درمان بود

حریرچی درباره اقدامات حوزه بهداشت در طرح تحول نظام سلامت توضیح داد و گفت: ارزیابی سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت نشان می‌دهد که اقدامات پیشگیرانه در دور اول اجرای این طرح عمیق‌تر از درمان بود اما فضای رسانه‌ای و اظهارات برخی منتقدان جو را به سمتی برد که مخاطب تصور کرد حوزه بهداشت کمرنگ‌تر بوده است. اما شاید حوزه بهداشت نیز نتوانست کارهای خود را به صورت ملموس ارائه کند.

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر این‌که بهداشت و پیشگیری در دور دوم اجرای طرح تحول عمیق‌تر و جدی‌تر دنبال می‌شود، تصریح کرد: وزارت بهداشت در این زمینه نقش آگاهی‌دهنده، هشداردهنده و پیشگیرانه دارد. بررسی‌ها نشان داده است افراد بالای ۶۵ سال در ۱۰ سال انتهایی عمر خود چهار برابر نسبت به ۶۵ سال اول زندگی خود بیشتر برای درمان هزینه می‌کنند. اگر هیچ اتفاقی در سطح بهداشت و درمان نیفتد هزینه‌های ما حدود ۲۱ درصد افزایش پیدا می‌کند.

حریرچی در خصوص آخرین وضعیت اجرای پرونده الکترونیک سلامت نیز گفت: پرونده الکترونیک سلامت موضوعی بسیار پیچیده و وسیع است و در کشورهایی که موفق به اجرای آن شده‌اند چندین سال زمان برده است. قدم اول پرونده الکترونیک سلامت مکتوب کردن فرآیندها و اقدامات آن است. قسمتی از آن نیز به تغییر رفتار ارائه کننده خدمت و مراجعه کننده بستگی دارد. ما کار شناسایی مردم و تشکیل پرونده جمعیت شناسی را انجام داده‌ایم. قدم بعدی نیز ایجاد ارتباط بین سطوح یک، دو و سه نظام ارجاع است که در گلستان و چند استان دیگر اجرا شده است. نسخه الکترونیک نیز در بعضی مراکز استان به صورت پایلوت اجرا شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: هدف پرونده الکترونیک سلامت، ثبت اطلاعات سلامت و بیماری‌های مردم است تا در مراحل خدمت از آن‌ها استفاده و بازخورد داده شود. به همین دلیل ما باید مکانیزم ثبت، پس‌خوراند و تعرفه را اصلاح کنیم تا به نتایج مثبتی برسیم.

حریرچی در پاسخ به پرسشی درباره پاسخ وزارت بهداشت به پرستاران معترض استان گیلان و دانشگاه علوم پزشکی این استان، گفت: در حال حاضر طراز بیشتر بیمارستان‌ها و مجموع ارائه‌کنندگان خدمات دولتی با تعرفه‌های فعلی مثبت است، البته در استان‌های کوچک که اشغال تخت در آن‌ها پایین است، ضریب نیروی انسانی بالاتر و مشکلات در آن‌ها بیشتر است. روند عملکردی که در گیلان داشته‌ایم مثبت بوده است اما به این معنی نیست که مشکلات آن کمتر باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت با تشکر از پرستاران سراسر کشور اظهارکرد: امروز حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد دریافتی پرستاران و پیراپزشکان با تاخیر روبه‌رو است به همین دلیل به آنها حق می‌دهیم که از این تاخیرها ناراحت باشند و از پرسنل خود عذرخواهی می‌کنیم.

بدهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها به وزارت بهداشت

حریرچی درباره آخرین وضعیت مطالبات نظام سلامت از سازمان‌های بیمه‌گر گفت: ما بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان از مجموع سازمان‌های بیمه‌گر مطالبه داریم اما وزارت بهداشت اعلام می‌کند که راه بازگشت ناپذیر تحول ادامه پیدا می‌کند البته در مورد بعضی از هزینه‌های بیمارستانی، تجدیدنظرهایی خواهیم کرد. فرآیند ارائه خدمت در نظام بهداشت و درمان قابل اصلاح است. استفاده کارآمد و تقویت بهره‌وری جزو شعارهای طرح تحول خواهد بود.

وی در پاسخ به علت تاخیر در رسیدن اورژانس ۱۱۵ توضیح داد و گفت: با توجه به افزایش تعداد آمبولانس‌ها و موتورولانس‌ها در طرح تحول، زمان مراجعه به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. در حال حاضر میانگین زمان رسیدن سر صحنه توسط اورژانس در حد استانداردهای جهانی است و ممکن است تاخیراتی نیز وجود داشته باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از مشکلات ما ترافیکی است که به دلیل تجمع مردم و مشاهده صحنه تصادف ایجاد می‌شود و ممکن است آمبولانس نتواند برسد.

برنامه وزارت بهداشت برای توریسم‌درمانی، تسهیل‌گری است

حریرچی با بیان اینکه برنامه وزارت بهداشت برای توریسم‌درمانی تسهیل‌گری است تصریح کرد: این موضوع با توجه  به توانایی‌های ما در حوزه بهداشت و درمان می‌تواند جذاب باشد و زمانی از نظر وزارت بهداشت مفید است که به اقتصاد ملی یا سلامت مردم کمک کند اما به این معنی نیست که بخشی از ظرفیت تخت‌های بیمارستان‌های درمانی را به توریسم درمانی اختصاص دهیم.

وی همچنین تصریح کرد: در این زمینه بیشتر به بخش خصوصی متکی هستیم. سیاست ما گسترش توریسم درمانی بخصوص در شهرهای زیارتی است.

اقدامات وزارت بهداشت برای راهپیمایی اربعین

سخنگوی وزارت بهداشت درباره اقدامات این وزارتخانه برای تامین سلامت راهپیمایان اربعین حسینی گفت: وزارت بهداشت امسال به صورت وسیعی با همکاری هلال‌احمر و سایر دستگاه‌ها خدمت‌رسانی می‌کند.  هر ۱۰ کیلومتر یک دستگاه آمبولانس قرار داده شده است و دانشگاه‌های مرزی آمادگی کامل در این زمینه دارند. ما اقدامات خود را داخل مرز انجام می‌دهیم و آن سوی مرز از طرف هلال‌احمر استفاده می‌شود. همچنین اقدامات بهداشت محیطی وسیعی نیز در داخل کشور و عراق انجام می‌شود.






۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
تندرست نیوز

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت منصوب شد

معاون بهداشت وزارت بهداشت طی حکمی سیدحامد برکاتی را به عنوان مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس منصوب کرد.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت منصوب شد

به گزارش تندرست نیوز، رییسی طی حکمی سیدحامد برکاتی را به عنوان مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس منصوب کرد.

متن این حکم به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر سید حامد برکاتی
متخصص محترم کودکان

نظر به تعهد، تخصص و تجربه ارزنده جنابعالی، به مـوجب این ابلاغ به سمت مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس منصوب می‌شوید. امید است با یاری خداوند متعال و بهره‌گیری از نیروهای متخصص و متعهد در اجرای ماموریت‌های ذیل موفق باشید.  
 
- تدوین برنامه برای حوزه سلامت خانواده و جمعیت با توجه به نقش و تکالیف واحدهای سطح ملی، استانی و شهرستانی و با درنظر گرفتن اسناد بالادستی و برنامه‌های ارائه شده از جمله سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، فرمان مقام معظم رهبری در خصوص اصلاح سیاست‌های جمعیتی، برنامه ششم توسعه، سند تحول نظام سلامت و برنامه تقدیمی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مجلس شورای اسلامی
 
- اجرای سند ملی ارتقای رشد و تکامل دوران خردسالی
 
-  تقویت و گسترش برنامه مراقبت و غربالگری نوزادان
 
-  تقویت و گسترش برنامه مراقبت کودکان شامل: ترویج تغذیه با شیر مادر، پایش رشد کودکان، مراقبت ادغام یافته ناخوشی‌های اطفال(مانا)، کنترل و پیشگیری کمبود ریز مغذی‌ها
 
- تقویت و گسترش برنامه مراقبت نوجوانان و جوانان و بهداشت مدارس
 
- تقویت و گسترش برنامه مراقبت زنان و مادران
 
- تقویت و گسترش برنامه مراقبت میانسالان
 
- تقویت و گسترش برنامه مراقبت سالمندان
 
- تقویت برنامه سلامت باروری




۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
تندرست نیوز